







<mark>DRAFT AGENDA</mark>

## Strengthening stewardship through cooperation in an economically and biologically significant high seas area – the Sargasso Sea.

Date and Time: October 18, 2022 from 8AM to 1PM on site + online Location: Villa Caletas Hotel, Puntarenas Province, Jaco, Costa Rica

Zoom link for all Costa Rica meetings pw:217773

Time	Time allowed	Agenda Item	Facilitator/Presenter
8:00 am	5 min	Welcome and Introduction – Broad objectives of the Project and the Inception Meeting	David Freestone
8:05	5 min	Role of the Implementing and Executing Agencies	Julian Barbiere
8:10	15 min	Tour de Table	
8:25	20 min	Links between GEF Sargasso Project, Common Oceans Programme, and FFEM SARGADOM	David Freestone
8:45	20 min	Summary of the GEF Sargasso Project – Components, Activities and Expected Outcomes (+ incl question time)	David Vousden
9:05	15 min	Expected Deliverables including Results Framework	
9:20	15 min	Questions	
9:35	20 min	Work-Plan for first year	
9:55	15 min	Questions	
10:10	30 min	Coffee break	
10:40	10 min	Composition and role of the Steering Committee	David Vousden
10:50	10 min	Monitoring and Evaluation	David Vousden
11:00	10 min	Stakeholder Involvement and Participation	David Freestone
11:10	20 min	WMU Capacity Building	Ronan Long
11:30	10 min	Discussion	Facilitated by Ronan Long
11:40	15 min	Bottle tracking, Earthrace	JP Rouja, Pete Bethune
11:55	20 min	Recommendations and Next Steps	David Freestone
12:15		Closure and Time-Table for Report	David Freestone